Skip to content
Menu

PTFE Balgen

Optimale machine functionaliteit

PTFE balgen zijn essentieel voor het beschermen en optimaliseren van de prestaties van machines binnen de farmaceutische, voedings- en chemische industrie. Deze flexibele componenten, die veelal gebruikt worden voor het beschermen van bewegende delen zoals assen, vormen een onmisbare barrière tegen stof en vuil. Daarnaast absorberen ze effectief trillingen en corrigeren ze verschuivingen, wat de duurzaamheid en efficiëntie van machines bevordert.
 
Bij DJK Products, met meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige PTFE balgen, staan we garant voor vakmanschap en kwaliteit. Onze expertise in het vervaardigen van op maat gemaakte balgen stelt ons in staat om aan veel klantspecifieke behoeften te voldoen. Van ontwerp tot eindproduct begeleiden wij jou door het gehele proces, om ervoor te zorgen dat je de perfecte oplossing krijgt.
 
Het scala aan beschikbare PTFE balgen is divers, waardoor voor elke situatie een passende oplossing geboden kan worden.

Neem contact op

Bij DJK Products streven we naar niets minder dan uitmuntendheid in kwaliteit en service.

Wil je meer weten over onze PTFE balgen en hoe ze jouw machines kunnen verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Ontdek de voordelen van PTFE balgen

Bij DJK Products begrijpen we de essentie van hoogwaardige PTFE balgen voor machines binnen de farmaceutische, voedings- en chemische industrie. Of je nu een nieuwe toepassing wilt voorzien van een betrouwbare PTFE balg of een bestaande balg wilt vervangen, wij staan klaar om aan al jouw behoeften te voldoen. Met onze flexibele productiemogelijkheden kunnen we zowel lage als hoge volumes aan.
 
Het kan zijn dat je nog niet volledig overtuigd bent van de voordelen van PTFE balgen. Geen zorgen, wij helpen je graag daarbij. PTFE balgen bieden bescherming tegen stof en vuil, terwijl ze tegelijkertijd trillingen absorberen en verschuivingen corrigeren, waardoor de duurzaamheid en prestaties van machines worden verbeterd. Daarnaast zijn PTFE balgen ook geschikt voor hoge druk en vacuüm toepassingen, wat veel voorkomend is in de chemie en voedingsindustrie. Hierdoor is PTFE voor deze specifieke toepassingen een betere oplossing dan polyurethaan (in de toekomst hier een linkje toevoegen naar de pagina over polyurethaan), rubber en elastomeer.

Maatwerk van DJK Products

Wanneer je een aanvraag doet voor een PTFE balg, begrijpen we dat je specifieke eisen hebt. Je stuurt ons een tekening waarin je precies aangeeft aan welke specificaties de balg moet voldoen en hoe deze geplaatst wordt in jouw machine. De afschermbalg en aansluitpunten zijn van cruciaal belang voor het bieden van de juiste oplossing waar wij uiteraard rekening mee houden in ons productieproces.

Handgemaakte Teflon balgen met ambacht

Bij DJK Products gaan we nog een stap verder. We lezen de tekeningen van onze klanten handmatig uit, wat ons productieproces een ambachtelijk tintje geeft. Dit is vooral aantrekkelijk voor kleinere volumes. We beginnen altijd met een prototype, zodat je de kans hebt om het te beoordelen en eventuele aanpassingen aan te brengen voordat we overgaan tot massaproductie.

PTFE Balgen voor machines en apparaten
PTFE Balgen voor machines en apparaten

Wereldwijde expertise

Onze balgen worden vervaardigd van hoogwaardig Teflon, ook wel PTFE.  Dankzij onze directe partnerschap met UPM Compounds en PPT kunnen we snel beschikken over onze basismaterialen. De mogelijkheden voor flensverbindingen zijn uitgebreid en variëren afhankelijk van de machine of het apparaat. Van sleeves tot schroefdraadverbindingen, we hebben de juiste oplossing voor jou.
 
Bij DJK Products is er geen minimum of maximum aan de oplage van de balgen. We zijn trots om aan al jouw klantspecifieke wensen te kunnen voldoen, waar je ook bent gevestigd. Onze klanten bevinden zich over de hele wereld, met name in Europa en Noord-Amerika.
 
We begrijpen dat tijd een kostbaar goed is. Daarom streven we ernaar om jouw PTFE balgen binnen een gemiddelde tijdspanne van twee tot vier weken te produceren, zodat jouw machines snel (weer) operationeel zijn.

Neem contact op

Bij DJK Products streven we naar niets minder dan uitmuntendheid in kwaliteit en service. Wil je meer weten over onze PTFE balgen en hoe ze jouw machines kunnen verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

PTFE Balgen voor machines en apparaten

Adres

Minervum 7170 A,
4817 ZN, Breda

Registratie

HK-nr: 83701559

© De Jong Kunststofbewerking BV 2024.
Alle rechten voorbehouden